Ipari kamera

Az ipari kamera a nevéből adódóan ipari célra és igénybevételre készített berendezés. Elmondható, hogy elsődlegesen az ipari kamerák rendelkeznek olyan jellemzőkkel és paraméterekkel, ami a professzionális ipari méretű megfigyeléseket lehetővé teszik. Ezeknek a kameráknak köszönhetően lehetségessé válik a nagy területű csarnokok, műhelyek, kültéri területek megfigyelése is.

Az ipari kamerák felhasználási területe igen széles, de kifejezetten ajánlottak olyan esetekben, ahol az apró részletek megfigyelése fontos. Ilyen eset például a rendszámtáblák megfigyelése vagy a pénztárak nagyobb távolságról történő figyelése. Ha távoli tárgyakról szeretnénk közeli képet kapni, akkor szintén az ipari kamerák jelentik a legjobb választást. Ha extra széles látószögre van szükség vagy az éjszakai körülményeknek kell professzionálisan megfelelni, akkor is az ipari kamerák használata ajánlott. Amikor extra részletességre van szükség a makro-, illetve mikro megfigyelésekhez, szintén ezekre a felszerelésekre van szükség.

Az ipari kamerák az úgynevezett autóírisz vezérléssel működtethetőek, aminek köszönhetően a fényviszonyok hirtelen változásai gyorsan követhetőek és nem kell attól tartanunk, hogy a kép használhatatlanná válik. Még akkor sincs félnivalónk, ha hirtelen erős napsugárzással kell számolnunk. Ennek a technikának köszönhetően ezek a kamerát tökéletesen alkalmasak a bejárati ajtók belső térből történő megfigyelésére.

Ipari kamerák

A cserélhető optikával rendelkező ipari kameráknak köszönhetően különböző látószögű objektívekkel építhetjük ki rendszerünket, így az objektív segítségével bármikor alkalmazkodhatunk a megfigyelési feltételekhez, illetve a megfigyelendő tárgyak vagy helyszín távolságához.

Az ipari kamerák kiválasztásánál érdemes alaposan tájékozódni és kikérni a szakemberek véleményét. Mivel ezek a berendezések a minőség mellett árban is egy magasabb kategóriát képviselnek, a döntésünk legyen megalapozott! Amennyiben kültéren kívánjuk alkalmazni a kamerát, szükség lehet kültéri fűtött házra és konzolra, melyek külön 220 V feszültségű táplálást igényelnek. Ezeknek a darabonkénti árával is számolnunk kell. Az optikák cseréjének köszönhetően minőségibb célirányos megfigyelést végezhetünk, de ennek is megvan a maga költsége. Ha professzionális megoldásra van szükség, akkor az ipari kamerák megbízható partnerein lesznek.