Éjjellátó kamera

Az éjjellátó kamera, ahogy a nevéből is világosan kitűnik, az éjszakai körülményekhez készített kamera. Ezek a berendezések kiválóan alkalmasak a sötét ipartelepi területek megfigyelésére, parkolók, pincék, sötét raktárak pásztázására és minden olyan terület esetén, ahol a hagyományos nappali kamerák számára nincs megfelelő mennyiségű fény a használható képminőség eléréséhez.

Az infra kamerák működési elvét és a megfelelő felvételezés minőségét az infra megvilágítók biztosítják. Ezeket a megvilágítókat a kamera típusától függően külön szerkezetként vagy a kamerába beépítve is megvásárolhatjuk. A megvilágítók infravörös sugárzást bocsájtanak ki, amely az emberi szem elől rejtve marad, de a kamera természetesen hasznosítani tudja. Így lehetséges, hogy a számunkra vaksötétnek tűnő raktárépületről is megfelelő minőségű és használható felvételek készülnek. Ezzel a technológiával jó minőségű és részletgazdag képet készíthetünk a megfigyelt területekről. Egy ilyen felvétel nagy segítségére lehet akár a bűnüldöző szerveknek is egy esetleges betörés alkalmával, ezért is érdemes mindig a lehető legjobb képminőség elérésére törekedni.

Éjjelláto kamera

Az éjjellátó kamera rendszer felépítésénél gyakran alkalmazzák a vezeték nélküli technológiákat. Mivel a legtöbb esetben huszonnégy órás megfigyelésre van szükség egy adott területen, a nappali fényviszonyok mellett is használható képminőséget kell kapjunk. Nem szükséges erre a célra két külön kamerarendszert üzemeltetnünk, hiszen a kamerák képesek a nappali fényben jó minőségű felvételt biztosítani, a jelátvitelt akár 100 méteres távolságból is zavartalanul közvetíti. Az ilyen rendszer a sötétedés hatására automatikusan éjszakai üzemmódra vált, az infra reflektor bekapcsol ls fekete-fehér képet jelenít meg.

Az éjszakai megfigyelések fontosságát nem szükséges külön hangoztatni. Erre a napszakra esik a legtöbb bűntény, a bűnözők kiváltképp kedvelik az éjszaka sötétjét. Arról nem is beszélve, hogy éjjelente általában elnéptelenednek a raktárak, parkolók, üzlethelyiségek, műhelyek… Ezáltal az éjszakai megfigyelő rendszerek és az éjjellátó kamerák különleges jelentőséggel bírnak a biztonságtechnikában.