Dome kamera

A dome kamerákat jellemző félgömb alakjukról ismerhetjük fel, amely akár a mennyezetre szerelve diszkrét megfigyelést tesz lehetővé. A kamera rendszerint egy sötétített vagy átlátszó üveg burkolattal rendelkezik, amelynek köszönhetően esztétikus biztonságtechnikai megoldást jelent. Szolid megjelenésének köszönhetően tökéletesen megfelel olyan területek megfigyelésére, ahol egy hagyományos biztonsági kamera zavaróan hatna. Ilyen helyszín lehet például egy emlékmű közvetlen közelsége, egy elegáns étterem vagy szálloda bizonyos helységei, kaszinók és előkelőbb játéktermek… Illetve remek választást jelentenek olyan térben is, ahol fennáll az akadás veszélye, netalán egy hagyományos kamera sérülésveszélyt is jelentene.

A dome kamerák egyaránt készülnek mozgatható és fix kivitelben. A mozgatható kamerák előnye, hogy függőleges és vízszintes síkban is forgatható, így a kamera környezetét egyetlen berendezéssel tökéletesen felügyelhetjük.

A dome kamerák kül- és beltéri használatra egyaránt készülnek, illetve megfelelő technológiákkal kiegészítve jól alkalmazhatóak nappali és éjszakai viszonyok vagy más csökkentett fényviszonyok között.

Dome kamerák

A fejlettebb típusok távolról szabályozható zoom és fókusz állítási lehetőséggel is rendelkeznek, aminek köszönhetően minden esetben éles és jól kivehető képet képesek közvetíteni felénk.

Egyes dome kamerák úgynevezett vandálbiztos kivitelben készülnek különlegesen masszív kialakítással, amelynek köszönhetően elkerülhetjük a kamera megrongálásával járó kellemetlenségeket. Sajnos nagyon sok esetben éppen erre a kivitelezési módra van szükség.
Amennyiben el szeretnénk rejteni a kamerát, az ultra diszkrét dome kamerák remek választást jelentenek. Egy ilyen típus akár az álmennyezetben egy spot lámpa helyén is elhelyezhető, így a laikus szemek elől rejtve marad. A diszkrét megfigyelés másik eszköze a mini dome kamera, amely 4 centiméteres magasságával szinte beleolvad a környezetébe. Kiválóan alkalmazhatóak, ha feltűnés nélkül szeretnénk végezni a megfigyelést, különösen abban az esetekben, amikor diszkrécióra van szükség, mint például az előkelő vendéglátó helyeken, pénztárnál vagy akár egy hotelekben.